חוקים והסברה לציבור להשיג בטיחות מלאה ברכיבה באופניים חשמליים
-
איסור רכיבה על מדרכות
-
חובת חבישת קסדה
-
איסור חציית מעבר חציה
-
להולכי רגל ברכיבה
-
איסור הרכבה של ילד מעל
-
25 קג או גיל 9 המוקדם מהשניים
-
סימון האופניים בתאורת בטיחות ומחזירי אור
-
איסור שימוש באופניים חשמליים לפני גיל 14 ועוד…..
מעולם לא עשו קמפיין הסברה בעניין הזה! הציבור איננו מודע לחוקים ולתקנות!
אנו קוראים לכל גורמי האכיפה לקדם קמפיין לחינוך הציבור לשימוש נכון ובטוח
רישוי עסקים מותאם לענף
חשוב להבחין בין אופניים רגילים לאופניים חשמליים, אופניים רגילים הינם מוצר מתחום הספורט והפנאי, אופניים חשמליים הינם כלי תחבורה. – תנאי הכרחי לקיום כלי תחבורה הוא שרות תחזוקה מקצועי. משרד התחבורה מבטיח לנו לייצר רישוי מסודר למוסכי שרות לאופניים חשמליים כבר יותר משנתיים! ואפילו הגדיל לעשות והגיש תביעות כנגד עסקים שפעלו ללא רישוי על אף שאין רישוי כזה!
נכון להיום, קיים רק “רישוי לייבוא וסחר בחלקי חילוף למוצרי תעבורה”. מחובתנו ליצור “רישוי למוסך שרות לאופניים חשמליים”, שיבטיח טיפול תחזוקה מוסדר שהינו תנאי הכרחי לקיום בטוח של כלי תחבורה. רישוי מסוג זה, יגן על הציבור מפני חנויות המוכרות ללא יכולת מתן שרות מוסך תחזוקה. כמו כן, רישוי זה יגן על הציבור מפני מפיצים שעניינם הוא למכור לילדים בלבד ואינם מקדמים אג’נדה של בטיחות ותרבות נהיגה.אכיפה של הרישוי המוצע תבטל את כל התופעות של אופניים במצב תחזוקתי שהוא מסוכן לציבור. אנו קוראים לגורמי האכיפה לייצר רישוי מחייב ולבצע אכיפה אפקטיבית!
סימון ורישוי אופניים חשמליים באמצעות העירייה המקומית
תנאי הכרחי לאכיפה אפקטיבית הוא זיהוי קל של מבצע העבירה. אני מציע לאמץ לעניין זה את המודל של חיות מחמד. אני מציע כי בתמורה לאגרה שנתית נמוכה של כ 150 ₪ , כל עירייה תקים מאגר מידע של האופניים החשמליים שבתחום סמכותה. המידע הרשום יכלול את בעל האופניים כולל פרטי ההתקשרות שלו ואת מספר השלדה של האופניים, העירייה תנפיק לוחית רישוי שתוצג על האופניים ולא תאפשר נסיעה באופניים חשמליים בתחומי הסמכות שלה ללא רישוי בתוקף. אין ספק שרישוי מוסדר בעירייה ימנע לא רק את הבעיה שבזיהוי קטינים ללא תעודות מזהות או את הצורך במרדף מסוכן אלא גם יצמצם דרסטית את מכת הגניבות המטורפת של אופניים חשמליים. האכיפה כנגד עבירות עירוניות שקשורה בכלבים היא יעילה ומוסדרת בזכות הסימון ובזכות העובדה שיש בגיר בר אכיפה, שהוא תושב העיר, מאחורי כל אופניים שגם לוקח אחריות על התנהגות כל מי שרוכב על האופניים שרשומים על שמו כולל ובעיקר על בני נוער קטינים. שם המשחק פה הוא אחריות אישית – במקום שלוקחים אחריות יהיו תוצאות!
אנו קוראים לעיריות להרים את הכפפה ולקיים את פתרון התחבורה הזה מבלי שיפגע באיכות חיי התושבים!
איך יכולה ועדת הכלכלה להשפיע על קידום בטיחות הרוכבים והציבור?
שוק הישראלי, בדומה לשוק האופנועים צריך להתחלק בין 6-8 שחקנים משמעותיים, שידעו לתת דין וחשבון לאורך זמן כלפי הרשויות וכלפי ציבור הלקוחות שלהם והציבור בכלל. – לא ניתן לבצע אכיפה אפקטיבית על 200 יבואנים קטנים פעילים!!!
הופעת שחקנים קטנים ומזדמנים שבאים ושופכים סחורה לשוק באיכות ירודה ומסוכנת לשוק, ולא מלווים את הלקוח עם מערך שרות ותחזוקה לאורך זמן היא סכנה לציבור. מכירת אופניים חשמליים באמצעות חנויות אופניים מסורתיות שלא קיבלו רישוי למוסך שירות מוסמך לאופניים חשמליים, ולא יודעים לטפל באופן בטוח בסוללות ומערכות חשמל, מעמיד את הציבור בפני סכנה ללא הגנה מצד השלטונות. עוד כמה בתים יעלו באש עד שהשלטונות יתעוררו?
– אסור לתת למי שלא יודע לתת שרות תחזוקה את האפשרות למכור אופניים חשמליים!!!
רק שיתוף פעולה של גורמי השלטון הרלוונטיים מכון התקנים, משרד התחבורה והעיריות עם השחקנים הרציניים בתחום בשילוב קמפיין הסברה משותף לחינוך הציבור לתרבות נהיגה בטוחה ונכונה ייצרו מציאות ברת קיום לאורך זמן. קביעת תקנות ללא פתרון כולל, כגון העלאת גיל הרוכבים לגיל 16, בלי התחייבות לאכיפה יעילה והוגנת, רק תחריף את הבעיות הקיימות ולא תשפר את בטיחות הרוכבים והציבור. הפתרון התחבורתי של התניידות אישית בעיר באופניים חשמליים ובאופניים רגילים, הוא הכרחי לקיום איכות חיים אורבנית טובה. אי אפשר להתעלם מהפתרון התחבורתי של אופניים חשמליים או רגילים ולא לקיים תשתית חוקית ופיזית ראויים. אי אפשר לתת לציבור להשתמש ולהיחשף לאופניים בלי ליידע אותם בחוקים הרלוונטים ולחנך אותם לתרבות נהיגה נכונה ובטוחה. אי אפשר להפוך עשרות אלפי רוכבים לעבריינים בעל כורחם. אני מציע ומבקש שיושב ראש הועדה וחברי הועדה המכובדים, יורו לגורמים הרלוונטיים לשבת יחד ולצאת עם המלצות מחייבות לביצוע הסדרה של הענף לטובת כלל הציבור.
בכבוד רב, יושי בולט
מתוך דברים לועדת הכלכלה 9.3.16