מאמרים לאופניים חשמליים וקורקינט חשמלי

דגשים לרכיבה בטוחה בחורף

דגשים לרכיבה בטוחה בחורף
אמנם החזאים אוהבים לדווח על סופות אימתניות שמתקרבות אלינו, אבל בלא מעט מקרים בסופו של דבר הסערה מסתכמת בקצת גשם, קצת רוח ו-14 מעלות צלזיוס שבמדינות אחרות נחשבות למזג אוויר חם. ובכלל, החורף בישראל קצר למדי – בנובמבר אנחנו עדיין הולכים לים, ובפברואר כבר בא האביב ואם אתם רואים מישהו עם מעיל סביר להניח שהוא פשוט קנה אותו בסייל מטורף ורוצה שכולם יידעו…

אבל גם כך, כשהחורף קצר ולא ממש אכזר, חשוב מאוד לרוכבי אופניים חשמליות להיערך אליו – להכין את האופניים ולעשות סוויץ’ במוח ולשנות את אופי הרכיבה.

מה כוללת הכנת אופניים לעונה הגשומה?

על מת להכין אופניים חשמליות  לחורף כמו שצריך וכדי שהאופניים שלכם ימשיכו לשרת אתכם נאמנה גם כשגשום וחשוך, חשוב להכין אותם. הכנת אופניים לחורף מחייבת תשומת לב ל-4 מרכיבים: מערכות החשמל באופניים, צמיגים, בלמים ותאורה.

מערכות חשמליות: מים וחשמל, כולם יודעים, הם חיבור מסוכן, ולא צריך מבול מטורף כדי להשבית מערכת חשמלית ואיתה את האופניים באופן כללי.

מה עושים? דואגים לבודד את הבקר, הסוללה והצג ולאטום אותם לחלוטין מפני כניסת מים. הדרכים המקובלות הן סיליקון וניילון נצמד.

צמיגים: גם כשהכביש יבש הצמיגים חייבים להיות תקינים – אבל כשהוא רטוב, לאחיזת כביש מיטבית חשיבות עוד יותר גבוהה, ולכן מומלץ בחום עוד לפני הגשם הראשון להגיע למרכז טיפולים מקצועי באופניים חשמליות ולוודא שהצמיגים יעזרו לכם לעבור בשלום את החורף. לצמיגים עבים אחיזת כביש טובה יותר מצמיגים דקים, ובכל מקרה לפחות פעם בשבוע בדקו שלחץ האוויר מתאים להנחיות היצרן לתנאי החורף.

בלמים: כבר הגעתם למוסך אופניים חשמליות כדי לבדוק את הצמיגים, אז למה שלא תבדקו גם את הבלמים והרפידות? – מרחק הבלימה מתארך בתנאי רטיבות ואסור לקחת סיכון מיותר!

תאורה: בחורף השמש שוקעת מוקדם יותר ובנוסף יש לא מעט שעות מעוננות. כמו כן כשיורד גשם או כשנוצרים אדים בתוך המכוניות, לנהגים קשה יותר לראות אתכם – ואתם כמובן רוצים שכולם יראו אתכם. פסים זוהרים הם פתרון פשוט ואפקטיבי וכל המרבה הרי זה משובח, וחוצמזה במסגרת בדיקת תקינות הפנס הקדמי וזה האחורי, ודאו גם שהאור הקדמי באופניים החשמליות שלכם אינו מסנוור כדי שגם מי שנמצא מולכם יוכל להגיע הביתה בשלום.

אסור לשכוח מחזירי אור ו”תאורת צד” ומומלץ גם להוסיף תאורה על תיק הגב או בגב הקסדה.

עוד 3 טיפים קטנים אבל יקרי ערך: מגני בוץ רחבים ימנעו מכם להתלכלך שלא לצורך, ספריי טפלון על השרשרת יגן עליה מפני חלודה ותיק אחסון איכותי יבטיח שכל הציוד שלכם יישאר יבש.

איך לרכב בזהירות ובבטחה כשהתנאים לא אופטימליים?

כל ההמלצות הבאות תקפות כמובן גם לסתיו, לאביב ולקיץ, אבל בחורף רצוי לרכב מתוך תשומת לב מלאה אפילו יותר מהרגיל:

  • סעו לאט – לא יתחילו בלעדיכם, ובכל מקרה עדיף לאחר טיפה מאשר למצוא את עצמכם מרוחים על הכביש

  • שמרו על מרחק גדול יותר מכל מה שסביבכם

  • ותרו על פניות חדות. אתם הרי יודעים לאן מועדות פניכם, אז למה לא להיערך בהתאם לפני כל סיבוב ולבצע אותו הכי רחב שרק אפשר?

  • באופן דומה, כשאתם צריכים לעצור עשו זאת כמה שיותר בהדרגה, תוך שימוש בשני הבלמים ביחד

  • תנועות פתאומיות הן מתכון לצרות בחורף, וכך גם זינוקים חדים

  • לפני עצירה הורידו הילוך וכך גם כשאתם רוכבים במהירות נמוכה

עוד אמירה שהיא נכונה לכל עונות השנה היא חבישת קסדה ועל זה אין מה להוסיף הפחדות ותיאורים גראפיים…
והכי חשוב – ערנות מוחלטת ומודעות מלאה לכל מה שקורה סביבכם ולכל מה שעשוי להתרחש יאפשרו לכם להגיב בזמן ולא להיקלע למצבים מסוכנים.
רכיבה בטוחה ומהנה! אני תמיד לשירותכם,ניר
הכותב הוא מנהל סניף רמת אביב – תל אביב, ברשת ג’אגר