נראה כמו אופניים, מרגיש כמו אופניים

ולשם הדיוק אופניים חשמליים ולא: חשמליות, ורודות, גדולות ויפות. לא !
בטח כבר הספקתם להתעצבן הבוקר מרוכב אופניים אחד לפחות, שכמעט “נכנס” בכם, אז זהו כלי התחבורה החדש, אכן משתלט, באופן חוקי לחלוטין* הוא שינה את הרגלי ההתניידות של למעלה מ 100 אלף ישראלים.
* חוקי לחלוטין בתנאי שנרכש מיבואן אשר קיבל אישור ממכון התקנים עבור אופניים בעלי מנוע עזר בתקן EN 15194.
יומיים אחרי המצאת הגלגל
כשמכוניות החלו לנסוע בשבילי הערים, היו אלו שבילי הולכי רגל ועגלות עם סוס. היום אלה אופניים, מחר כלי תעופה אישיים .
תאונות בין כל אלה החולקים את אותם שבילים התרחשו ויתרחשו כנראה עד שה”הגה״ יילקח מהיד האנושית ויעבור למחשב .
ועכשיו קבלו את המתמודד החדש במדיית ההתניידות, ואם תרשו לי להכריז בפעם הראשונה במדיה הכתובה: המתמודד שישנה לכולם את הרגלי ההתניידות בעיר .
קוראים להם אופניים עם מנוע עזר, או בפשטות- כלי רכב דו גלגלי הנוסע במהירות של עד 25 קמש באמצעות דיווש. בעוד שנה כבר תעודכן התקינה האירופאית ותאומץ כמובן גם בישראל באיחור אופנתי, כמו ברוב המקרים, מדברים שם על מהירויות חדשות, מצערות פתוחות (לא רק עד 6-8 קמש) ושיפורים טכנולוגיים שיגבירו את הבטיחות לרוכב באופניים ולהולכי הרגל.
בערים רבות באירופה מתקיים מרוץ להפחתת כמות המכוניות בעיר ובגרמניה, בערים מרכזיות רבות כבר עברו את 20% של רוכבי אופניים לעבודה.
בואו נדבר על תשוקה ושליחות
בישראל אנחנו רגילים לאמץ טכנולוגיות חדשות בקצב שלא נראה בשום תרבות בעולם…טלפונים סלולריים, אוברדראפטים, רכבים וכו , אופניים חשמליים נכנסו לרחובות כמו צונאמי וסוכנויות רכב של אופניים חשמליים נפתחות ונסגרות פה כמו חול. עוד 20 שנה הילדים שלי יצחקו על הגישה הזו כי אצלם, אני מניח, התחבורה הזו תהיה חלק אינטגרלי, אולי בצורה קצת שונה. “מה שהפך באירופה לתרבות, יהפוך גם כאן לתרבות “
ישנן כמה שחקניות בתחום ה”סוכנות לאופניים חשמליים”, שהבולטת בהן היא ג’אגר, שלקחה את העניין לרמות הכי גבוהות בישראל ואף עניינה לא מעט שחקנים אירופאים בתחום. בראשה הטכני עומד בחור העונה לשם ערן כהן, שיענה לכם ולעוד 5 אנשים בו זמנית ושמכיר כל רכיב אופניים לא פחות מזה שייצר אותו. הוא נחשב למייסד התחום בישראל והוא גם זה שנוסע לכל תערוכה ושואף להיות בחזית הטכנולוגיה, לאתר את המותגים שיעשו פה חיל ושואף שהתחבורה העירונית הירוקה תהיה תרבות. כשמשהו לא עומד בסטנדרטים שלו, נופלות פניו, הוא ילחים וישייף במו ידיו וילכלך את החולצה המכופתרת כי הוא חייב לעשות את הכל בעצמו בדרך שלו …אצלו זו תשוקה, בדפי ההיסטוריה יכתבו שזו הייתה שליחות.
ערן מחפש כל הזמן את הדבר הבא שהישראלי מחפש, בין אם זה מותג נוצץ כמו ג’אגר או מותג עממי שכולם כבר מכירים כמו CYCOO, הוא יביא כל מה שמתאים לפה ואם צריך, וצריך! ילך לחברה ויציע להם שיפורים במנוע, שיפורים בבקר הדיגיטלי, רק שיעבוד טוב יותר וישפר את הטווח, האמינות, גם או בעיקר אם זה יחסוך בבלאי ויאפשר אחריות ארוכה יותר על בסיס אמיתי של שקט מכני.
המותג ג’אגר ואיטלווין למשל הפכו כבר לסמל הצלחה של ג’אגר ששיפרה את המעמד שלהם גם באירופה בזכות שיפורים ואישורים של ה TUV הגרמנית שזו המקבילה הגרמנית למכון התקנים.
“נגיע לכל עיר ”
השמועה אומרת שג’אגר תציג לכם עוד השנה סניפי אופניים חשמליים בתפזורת השלישית בגודלה בישראל כאשר לכל סניף צמוד מרכז שירות ( מוסך ) לתיקונים ושיפורים כדי שהתרבות הזו תהפוך לשגרה נוחה ואמינה .
סין זו מזמן כבר לא מילה גסה
סין זו המפעל של העולם, מייצרת כמעט הכל ובכל רמת איכות שתרצו. החברות הגדולות בעולם מייצרות בסין, אפל, מייקרוסופט, חלקי מכוניות ומטוסים, טלפונים ומה לא, לעיתים מתוכננים ומעוצבים אי שם במערב אך מיוצרים במפעל בסין תחת בקרת איכות ברמות השגחה משתנות .
גם אופניים חשמליים, הרוב המוחץ בעולם, מיוצר בסין, אם לא סין, לא היינו יכולים להפוך את האופניים החשמליים לנגישים לכל דורש ולא הייתה מגיעה לישראל הבשורה הירוקה של תחבורה עירונית ברת קיימא .
כל דבר טוב מקבל פה קודם שם רע
נכון, יצא לאופניים החשמליים שם רע פה ברחובות ובעיתונות הצהובה, ככה זה כשמשהו טוב מגיע לארצינו הקטנה לפני שהתשתיות התכוננו לכך. בנוסף, ישנו הגורם האנושי שאזכיר בהמשך, אבל היי! תכניות שבילי האופניים הקיימות כבר והעתידיות בערי ישראל ראויות לציון ומפתיעות מאוד! עם מעל ל-130 קילומטרים בתל אביב בלבד ועוד עשרות קילומטרים של שבילי אופניים בערים מרכזיות, אפשר להיות בטוחים שאופניים חשמליים זו עובדה שלא תשתנה במאה הנוכחית. זה לא עניין של אם, אלא רק של מתי אתם תרכשו לעצמכם כלי תחבורה עירוני ירוק ותחסכו אלפי שקלים בשנה, המון זמן יקר של פקקים וחניות והכי חשוב, תפסיקו להמיר חמצן לפחמן.
מסר להורים: כמו שאתם לא נותנים לילד בן ה 11 שלכם לנסוע באוטו שלכם, אל תתנו לו לרכב על אופניים חשמליים לפני גיל 14 ולפני שיעור בבטיחות ובמודעות שרכשתם בעצמכם.
תרבות נהיגה, תרבות רכיבה
תרבות הנהיגה בישראל אינה שונה מתרבות הרכיבה החשמלית. הכל מתחיל בחינוך מבית, במודעות הרוכב והולך הרגל וברצון של הרוכב להיות טוב וסבלני לסביבה. רוכב שבוחר להתעלם מהסביבה יגרום לשנאה כלפיו וכלפי רוכבים מהסוג הטוב. “מצהיר בזאת: האופניים החשמליים הפכו אותי למאושר יותר”.
מילה אישית, כרוכב אופניים מעל 32 שנים ודו גלגלי מעל 18 שנים כדרך חיים, לקחתי לנסיון זוג אופניים חשמליים עם הצהרות כמו “ זה לא ספורטיבי” , “ אני מחזיר אותם מחר” , “ זה בחיים לא יחליף את הקטנוע “ , ייבשתי קטנוע כחצי שנה בחנייה עד שהבנתי שזו תקופת מבחן ברורה מספיק ושאפשר למכור, מצהיר בזאת שהאופניים החשמליים שינו לי את החיים. בין אם לצאת לרגע לקנות משהו בסופר, לקחת את הילדים לגן ולבית הספר, לנסוע לעבודה ולצאת לפגישות – כל אלה ללא עכבות לוגיסטיות של להניע, לתדלק, לחפש חנייה, ללכת ברגל ועוד. אני יכול לתפור את תל אביב מיפו לרמת אביב בתוך 26 דקות ולדבר בטלפון כל הדרך. כבר אין לי סיוטי לילה שהיו בקטנוע, חסכתי ביטוח דו גלגלי של יותר מ 3500 שח בשנה, 2000 שח דלק ו 500 שח טיפולים ואת הזמן שחסכתי השקעתי במשפחה. מאז האופניים החשמליים (שנה בדיוק) אני אדם מאושר עוד יותר, תעשו לעצמכם שינוי, תעברו לחשמליים. וכמו שאומרים החבר’ה בג’אגר: תרכבו בטוח כדי שתרכבו לעד .