מאמרים לאופניים חשמליים וקורקינט חשמלי

ביקורת שניה – אופניים חשמליים קיט 250 וואט של אקורייד, חלק א’

ביקורת שניה – אופניים חשמליים קיט 250 וואט של אקורייד, חלק א’
זהו מבחן שני בסדרה. את הקיט הזה הכרתי לראשונה לפני חודשיים. אני לא נמשכתי אף פעם למנועים שמתחברים לשרשרת, ולכן יש לי הכרות מועטה איתם. זוהי בפירוש חווית נסיעה שונה ממנועים ציריים, לפחות בכל האצה – שכן צריך להעביר הילוכים, מה שנותן הרגשה די מגניבה – מזכיר קצת אופנוע. הביקורת כהרגלי תיקח איזה עמוד, אז למי שלא יכול לחכות –
שורה תחתונה: קיט איכותי, מהזולים בארץ, שווה כל אגורה.

תוספות: מנוע קצת רועש וטווח בינוני, 23 ק”מ ללא פידול, מהירות במישור כ-28 קמ”ש (רוכב 70 קילו, ללא רוח). רצוי לצרף ספידומטר או מד הספק, כי מד הדלק מבוסס מתח ואינו מספק.

לפרטים

קיבלתי שני קיטים, אחד על אופני 20″ – dahor – אופניים חשמליים מתקפלים (דימיון מסוים ל-dahon) ואחד על אופני הרים 26″ Navigator, עם בלמי דיסק ובולם קדמי. זה אגב יתרון ברור לקיטים מהסוג הזה – אתה משאיר את כל רכיבי האופניים המקוריים בלי הגבלות על הגלגל והברקסים, אם כי יש הרבה קיטים של מנוע צירי, שיודעים לעבוד עם מזלגים הסטנדרטיים, ואף עם בלמי דיסק. משקל הערכה כ-6.5 קילו, עם מצברים 10.5Ah על 24 וולט, סכ”ה 260 וואט שעה (258 מדוד על ידי). מרכיבי הערכה: מצבר, בקר, ידית גז עם מד טעינה ומערכת הנעה המורכבת ממנוע, גיר ומערכת לתפיסה לשלדה. המצבר מחובר לשלדה, וניתן לשלוף בקלות או לנעול לשלדה עם מפתח. על בית המצבר פיוז ומד מתח משלו (חוץ מזה המצוי על ידית הגז).

המנוע המתחבר מתחת ל-crank, גלגל השיניים היושב על ציר הפדלים, לשילדת האופניים. למנוע תמסורת חיצונית משלו, שמתחברת לגלגל שיניים שנתפס בשרשרת ומעביר לה מומנט. בנוסף, הגלגל שיניים המקורי של ה-crank מוחלף בגלגל שיניים יעודי מנירוסטה.

התוצאה הסופית נראת כך – על ה-26"

תחילת נסיעה מאופינת בהעברת הילוכים תו”כ האצה. לא מסובך במיוחד. על צג הוואטומטר ההספקים שהמנוע הזה, שהספקו הנקוב (או ליתר דיוק – הספק נקוב מתמשך continuous rated power) הוא 250 וואט, מגיעים עד ל-520 וואט יפים מאוד בהאצה. אם אנו נזכרים בלשון החוק האירופאי, שכנראה ייושם בישראל, אז מנוע כזה צריך להיות חוקי, בתנאי שהמהירות תוגבל ל-25 קמ”ש. אין בעיה עם הספקים גדולים יותר מ-250 בהאצה או בעליות תו”כ שהאופניים מאיטות למהירות חדשה, אך לאורך זמן המנוע לא אמור לתת יותר מ-250 וואט. המנוע הזה נמצא באזור הזה במישור, כשהאופניים משייטות בין 26-31 קמ”ש. המצערת – ידית חצי, מאוד נוחה, אטומה למים, עם צג מצב סוללה בנוי לתוכה. מצב הסוללה – 4 לדים אדומים (לד אחד יותר מהרגיל) שנדלקים בהתאם למתח של הסוללה.

המתח יורד כשהסוללה פרוקה, ולכן זה נותן אינדיקציה על מצב הסוללה, אך הוא לא מדויק מספיק ואני ממליץ להוסיף מד מרחק ואז לאחר מספר נסיעות תדעו מה המרחק האופיני שהאופניים עוברים אתכם עד שהסוללה מתרוקנת, ותתכננו נסיעות כך שהיא לא תעבור את ה-80% פריקה. על האופני 20″ (dahor) ההילוכים היו מאוד מתאימים לקיט – מפסק להרמת הילוך, וידית להורדה. כך שתחילת האצה מלווה בסיבוב ידית הגז עד הסוף, ולחיצה על כפתור העלאת ההילוכים תוך כדי. פנטסטי! תמונות נוספות – באתר היבואן. המשך לקרוא: חלק ב’